Лацио направи инфарктно 2:2 при домакинството си на Брюж и се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига. „Римските орли” имаха нужда да не загубят днешната си среща, за да преминат в следващия етап и изпълниха задачата си.

Гостите от Белгия играха повече от едно полувреме с човек по-малко, но успяха да стигнат до равенството, което обаче не бе достатъчно.

Домакините поведоха още в 12-та минута чрез Хоакин Кореа, но само три по-късно Рууд Вормер изравни резултата.  В 27-та минута Лацио получи и дузпа, която Имобиле реализира, а шест минути преди почивка Брюж остана с човек по-малко след втори жълт картон на Едуард Собол. 

Брюж се хвърли в атаки в последните минути и в 76-та Ванекен изравни след удар с глава.  Белгийците продължи да търси победата, която им бе нужна за класиране напред и бяха на косъм да я намерят във втората минута на продължението, когато Де Кетелаере разтресе страничната греда на Пепе Рейна и лиши отбора си от успеха. 

В същото време Борусия (Дортмунд) обърна Зенит в Русия.  Гостите от Германия си бяха осигурили предсрочно класиране за осминафиналите, но благодарение на успеха си в Санкт Петербург завършиха като лидери в крайното класиране с 13 точки.

Те се оказаха в ролята на догонващи още в 16-ата минута, когато удар на Себастиан Дриуси рикошира в крака на Матс Хумелс и остави безпомощен вратаря Марвин Хиц – 1:0.

В 58-ата минута на терена за Борусия се появи 16-годишният Юсуфа Мукоко и влезе в историята на Шампионска лига като най-младия футболист, записал игрови минути в турнира, само 12 дни преди 17-ия си рожден ден.

В 68-ата Лукаш Пишчек възстанови равенството след корнер и сериозно разбъркване в наказателното поле на домакините, а в 79-ата Аксел Витсел донесе успеха на Дортмунд с прецизен изстрел в долния ъгъл от границата на наказателното поле.