Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира загубата с 1:2 от Ливърпул (0:3 в първата среща), довела до отпадането на "гражданите" на 1/4-финал в Шампионската лига. 

Испанецът пък бе изгонен на полувремето, след като влезе в пререкание със съдията Матеу Лахос заради отменения гол на Лерой Сане, а след срещата специалистът обърна сериозно внимание на съдийските решения в мачовете в Шампионската лига.

“Големи поздравления за Ливърпул. Дано те представят достойно Англия на 1/2-финала. Казах на съдията, че за мен голът на Сане е редовен и затова бях изгонен. Всичко щеше да е различно при 2:0 в наша полза. Щеше да е различно и ако при гола на Салах в първия мач бе вдигната засада. Също така, ако попадението на Габриел Жезус бе зачетено. В този турнир силите на отборите са много изравнени и затова съдийските решения са толкова важни. Те могат да решат изхода на всеки мач. Нищо, догодина ще опитаме отново. Имахме 10 страхотни месеца. Сега трябява бързо да се възстановим психически за останалите 6 мача от сезона. Победната ни серия в продължение на 10 месеца бе невероятна и смятам, че трябва да анализирате всеки един мач от нея”, заяви Гуардиола.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА