Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола коментира загубата на тима си с 0:1 като гост на Атлетико (Мадрид) в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Испанският специалист остана впечатлен от гола на Саул и обяви причината за отсъствието на Томас Мюлер от титулярния състав.

„На реванша трябва да играем в друго темпо. Атлетико вкара много красив гол, но той стана след наши грешки. Играчите ни замръзваха пред Саул. Разочарован съм от играта ни. Ако позволяваме на съперника на ни надбягва и да печели нарушения, ще ни бъде трудно. Все пак резултатът не е толкова лош, но трябва да се замислим. Не успяхме да вкараме, тъй като Атлетико се защитаваше добре и имаше отличен вратар“, призна Гуардиола.

„Възхитен съм от майсторството на Саул. И преди съм го гледал и знам, че това много добър футболист – поредният испански талант. Като цяло се получи добър мач, но започнахме лошо. Допуснатият гол беше следствие на бавната ни игра. Отстъпихме на съперника части от терена. Това позволи на Атлетико да ни вкара гол“, обяви испанският специалист.

„Около 75% от мача играхме добре. Имахме достатъчно шансове да вкараме гол. На знам дали на друг отбор в Шампионската лига са му позволявали толкова пъти да стигне до голови положения. Мюлер не беше в титулярния състав, тъй като исках традиционна схема с левичар по лявото крило и играч със силен десен крак по дясното. Освен това се нуждаехме от още един централен полузащитник“, допълни треньорът на Байерн.

„Имам нужда още един път да изгледам мача, но този път на спокойствие. Сега обаче ще насочим вниманието си към предстоящия мач в Бундеслигата срещу Борусия (Мьонхенгладбах), а след това ще мислим за реванша“, завърши Пеп Гуардиола.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!