Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола записа с похвали Монако и го обяви за най-добър отбор в Европа по оношение на отбелязаните голове. Двата тима се срещат утре от 21:45 часа българско време на „Етихад” в първа среща помежду им от 1/8-финалите в Шампионската лига.

„Впечатлен съм от Монако. Те са силни физически, бековете играят като крила, а крилата - като атакуващи халфове. Фалкао и Жермен са истински убийци в наказателното поле. Двамата опорни полузащитници са много интелигенти и здрави. Завършен отбор. Монако е най-добрият тим в Европа от гледна точка на отбелязаните голове. Затова жребият е труден", сподели испанският специалист на пресконференцията преди утрешната среща. Той допълни, че капитанът Венсан Компани е получил контузия по време на тренировка и ще бъде на разположение едва за преиграването срещу Хъдърсфийлд от 1/8-финалите във ФА Къп на 28 февруари.

"Венсан не е готов за утре. Не мисля обаче, че ще му е нужно много време. Надявам се да бъде готов за мача с Хъдърсфийлд. Останалите са добре. Гаел Клиши имаше проблем в гърба, но сега е много по-добре. Утре ще решим кой вратар да е титуляр”, допълни Гуардиола.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА