Манчестър Сити трябва да преодолее нещо повече от страхотната защита на Интер (Милано), ако иска да спечели Шампионската лига за първи път в събота. В това е убеден мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола преди утрешния финал в Истанбул. Английският първенец е фаворит за требъл този сезон след шампионската титла във Висшата лига и триумфа в турнира ФА Къп. Гуардиола се надява да стане първият мениджър, спечелил два требъла, след като има вече такъв с Барселона през 2009 година.

"Имат много предимства. Интер е отбор, използващ не само защита. Има убеждение, че италианските отбори знаят само как да се защитават, но Интер може да прави много други неща", каза спокоен Гуардиола пред репортерите на пресконференцията.

"Франческо Ачерби, Матео Дармиан, Алесандро Бастони и Андре Онана са много ефективни след като отнемат топката. И всички нападатели, от Лаутаро Мартинес до Хоакин Кореа, знаят как да бъдат опасни. Интер има способността да държи топката и да завършва кинжално атаките си. Те знаят как да атакуват от центъра, а и от фланговете. Ще се опитаме да се защитаваме възможно най-добре, както високо, така и ниско", изненадва Гуардиола, който призовава за търпение, ако резултатът остане 0:0 по-дълго от очакваното.

"По време на целия мач е важно да знаеш какво трябва да правиш и да го правиш добре. Но има моменти, в които мачовете стават луди и след това има моменти, в които не мислиш за тактиката, а за това, което ти казва сърцето. Но ние ще имаме план, идея и ще съобщим това на играчите. Ако върви добре мачът, значи и денят ще бъде добър".

Норвежкият нападател Ерлинг Холанд отбеляза 52 гола в 52 мача през първия си сезон със Сити, но един гол в последните му седем мача представлява относителна суша. "Не съм тук, за да говоря за средните статистически показатели на Ерлинг Холанд. Ако имате съмнения относно това, че Ерлинг не бележи достатъчно голове, то вие сте единствен с това мнение. Утре ще бъде готов да ни помогне да спечелим Шампионската лига", обърна се испанецът към журналист, задал му въпроса