Мениджърът на Манчестър Сити Хосео Пеп Гуардиола вярва в качествата на футболистите си и е убеден, че те могат да обърнат нещата в своя полза срещу Ливърпул на реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига. „Гражданите” са в тежка позиция след загубата с 0:3 в първата среща на „Анфийлд”. Само два тима в историята са заличавали такъв пасив в турнира – Депортиво (Ла Коруня) и Барселона.

„Ще трябва да изиграем перфектния мач – да създадем много положения и да бъдем максимално ефективни. Надяваме се и да не допуснем гол, за да продължим в следващата фаза. Разполагаме с още 90 минути и във футбола всичко е възможно. Определено ще опитаме да обърнем нещата в наша полза. Няма нужда да говорим за мотивация. Моят отбор е специален и много по-различен от останалите”, заяви Гуардиола на пресконференцията преди реванша.

„Много мачове съм изпускал в Шампионска лига заради бързото допускане на поредни попадения. И в Барселона ми се е случвало - 0:0 до 77-ата минута, а в 90-ата - 3:0. Може би вината е в мен, трябва да помисля над това. Ако погледнете статистиката - ние сме най-добри в Англия в момента. Най-много вкарани голове, най-малко допуснати голове. Лошото е, когато един отбор излиза срещу нас, прави 4 положения и от тях вкарва 3”, допълни испанският специалист.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА