Голмайсторът на ПСЖ Златан Ибрахимович оприличи футболистите на Челси на бебета. Шведският национал получи директен червен картон за опасно влизане в краката на бразилеца Оскар и бе изгонен още през първата част при драматичното равенство 2:2 след продължения на „Стамфорд Бридж”. В крайна сметка френският шампион се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига заради повечето си голове на чужд терен.

„Всички футболисти на Челси дойдоха на мястото и аз се почувствах все едно около мен има 11 бебета. Опитах се да върна крака си назад, защото видях, че Оскар също влиза за топката", коментира Ибрахимович ситуацията за получения червен картон.

"Когато видях да ми показва червен картон си помислих, че този човек изобщо няма представа какво се случва и къде се намира. Или че е видял нещо напълно различно", заяви шведът по адрес на холандския съдия Бьорн Куйперс.

„Спечелихме мача и продължаваме на четвъртфиналите. Ще видим какво ще се случи. Беше изумително представяне от нашия отбор, защото играхме с човек по-малко дори в продълженията на мача. Моите съотборници заслужават поздравления. Показахме качество и голямо сърце", завърши нападателят.