Интер срази у дома Борусия (Дортмунд) с 2:0 и в третия кръг стигна до първата си победа в група F на Шампионската лига. В другия мач от тази група Барселона спечели с 2:1 при визитата си на Славия в Прага.

Съперниците предложиха интересен сблъсък с положения и пред двете врати, но „нерадзурите“ имаха повече късмет и зарадваха феновете си на “Джузепе Меаца”.

Домакините поведоха при реално първата си голова възможност, след като Лаутаро Мартинес (22) не сгреши сам срещу вратаря на гостите Роман Бюрки.

В последната минута на полувремето гостите бяха близо до изравняване, но Ханданович спаси удар от близка дистанция на Санчо.

След почивката в 64-ата минута Ханданович се намеси и след мощен удар на Юлиан Брандт от границата на наказателното поле. Последваха пропуски на Лаутаро Мартинес от домакините и Джейсън Санчо от гостите, а в 82-ата минута Себастиано Еспозито бе спънат за дузпа от Матс Хумелс. Лаутаро Мартинес обаче пропусна от бялата точка, след като Бюрки отрази удара му.

При страхотна контраатака в края Антонио Кандрева (89) със силен удар сложи точка на спора.

Така Интер събра 4 точки, колкото има и Дортмунд, но и двата тима изостават с 3 след лидера в тази тежка група Барселона.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ