Манчестър Сити се класира на исторически първи финал в Шампионската лига след победа с 2:0 у дома срещу Пари Сен Жермен в реванш от 1/2-финалите на турнира и след 2:1 в Париж, ще спори за трофея с победителя от битката в сряда вечер в Лондон между Челси - Реал (Мадрид) (1:1 в първата среща).

Гостите играха без голямата си звезда Килиан Мбапе и можеха да поведат още в осмата минута, когато ВАР трябваше да се намесва заради игра с ръка на Зинченко в наказателното поле. Реферът първо посочи бялата точка, но след това промени решението си.

Минути по-късно Рияд Марез шокира гостите с гол за 1:0, след като връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с нисък удар. ПСЖ отвърна с удар в гредата на Маркиньос в 17-ата минута и още един на Ди Мария, преминал на сантиметри встрани.


Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

До края на полувремето липсваха опасности, макар и двата тима да атакуваха постоянно съперника.

Десет минути след почивката Фил Фодън на два пъти можеше да вкара за домакините, но великолепни намеси на Кейлор Навас предотвратиха втори гол за "гражданите".

Такъв обаче падна в 63-ата минута, когато Фодън намери непокрития Марез, който отблизо вкара втория си гол в мача (2:0). Пет минути по-късно стана още по-лошо за парижани, след като Анхел ди Мария бе изгонен неспортсменска игра без топка срещу Фернандиньо.

След червения картон играта стана изключително нервна и двата отбора започнаха да залагат все повече на твърдата и на моменти груба игра.

Домакините можеха да направят резултата класически четвърт час преди края, но удар на Фодън срещна гредата. Парижани пък можеха да останат с още двама души по-малко в последните минути, но реферът пожали Кимпембе и Данило за груби влизания.