Едноличният лидер в италианската Серия „А“ след първите три кръга този сезон Интер изненадващо завърши 1:1 у дома със Славия (Прага) още в първия си мач от група F на Шампионската лига, в която са още Барселона и Борусия (Дортмунд). Нигериецът Питър Олайинка (63) реализира първия гол и даде аванс на чехите, а резервата Николо Барела (90+2) спаси домакините в добавеното време.

В първите минути „нерадзурите“ позволиха на гостите да играят малко повече с топката, но след това взеха инициативата и създадоха няколко положения за кратко време. Първо Де Фрай бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране, но бранителят прати топката над вратата. Секунди по-късно Кандрева стреля, но не намери целта. В 16-ата минута Лаутаро Мартинес се измъкна от защитата, но диагоналният му изстрел мина покрай лявата греда на Колар. Последваха и пропуски на Ромелу Лукаку и Д’Амброзио, след чийто удар с глава при центриране на Сенси трябваше да се намесва вратарят Колар.

Интер доминираше и всички очакваха гол в чешката врата, но Славия не изглеждаше безобидно. Гостите на няколко пъти организираха добри атаки, но не стигнаха до удар. Вратарят на домакините Ханданович пък за малко да подари гол на съперника, като задържа топката прекалено дълго в присъствието на нападател и в крайна сметка бе фаулиран.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След почивката чехите бяха по-активни и в 51-ата минута Ханданович трябваше да се намесва след удар на Станчу, който пропусна още една добра възможност малко по-късно. Така се стигна до 63-ата минута, в която 23-годишният нигериец Питър Олаинка направи добавка и вкара за 0:1, след като преди това Ханданович бе избил удар на Зелени. След проверка с ВАР заради съмнения за засада попадението официално бе признато.

И след гола чехите продължиха да играят добре, а Антонио Конте опита да промени нещата с някои смени, пускайки в игра за Интер Барела и Политано. Едва във втората минута от добавеното време Николо Барела успя да изравни секунди след отбиването на топката в напречната греда при удар на Сенси от фаул. Четири минути след това Ромелу Лукаку можеше да донесе трите точки за домакините, но вратарят Колар спаси удара на белгиеца.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ