Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам е респектиран от Атлетико (Мадрид), с който баварците ще спорят за място на финала в Шампионската лига този сезон. Баварците гостуват в първия полуфинален сблъсък на „Висенте Калдерон” утре вечер от 21:45 часа българско време.

„В Байерн трябва да печелиш мачове и трофеи. Това е привилегия. Най-страхотното нещо в това да бъдеш в такава силна позиция в края на сезона е, че треньорът може да прави ротации, за да пести енергията на отбора за важни мачове като този с Атлетико (Мадрид). Не е случайно, че испанският футбол доминира в международните турнири от десетилетие. Той е атакуващ, интензивен, бърз и на много високо техническо ниво.

Атлетико има играчи с великолепни индивидуални качества от защита до нападение, като бранителят Диего Годин, който в крайна сметка няма да играе срещу нас. Или нападателят Антоан Гризман. Това е отбор със сравнително ниска средна възраст. Този клуб постоянно се развива и разчита на младите играчи. Това е силен противник, който заслужава уважение”, написа Лам в колонката си за авторитетното футболно издание goal.com.

„Ще завършим сезона успешно, а идеалният вариант ще бъде да го сторим с три трофея. Гледах мача ни срещу Херта необременен. Април е особено вълнуващ месец в Байерн. Купата на Германия, Бундеслигата, Шампионската лига. Всеки мач е с различен противник, на различна сцена, различна надпревара. Изтощението е физическо и психическо. Да получа почивка за един мач е рядка възможност за мен и съм благодарен за нея”, казва още бившият германски национал.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!! 

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!