Треньорът на Байерн Юп Хайнкес е оптимист за реванша срещу Реал (Мадрид) от полуфиналите на Шампионската лига утре от 21:45 часа българско време на „Сантяго Бернабеу”. Домакините излизат като фаворити след 2:1 в Мюнхен и ще преследват трето поредно класиране за финала на най-престижния европейски клубен турнир.

"Трябва да сме доста по-ефикасни, в сравнение с първия мач, както Реал на нашия терен. Трябва да играем така, както сме свикнали да го правим. В Бундеслигата вкарахме 88 гола. Отбелязахме и доста голове в Шампионската лига и за Купата на Германия. Трябва да покажем ефективността, която е характерна за нас. И да сме балансирани по отношение на защитата и нападението", заяви Юп Хайнкес на пресконференцията преди мача.

"За мен няма значение колко често Байерн е отпадал срещу Реал в последните години. Аз не съм бил треньор на Байерн в тези двубои. Утре ще видите друг Байерн в сравнение с този от миналия сезон. Какво казват останалите, няма особено значение за мен. Доказали сме, че можем да играем успешно в тези мачове. Утре ни чака напечен мач. Имам много опитни играчи, които са постигали големи международни успехи. Идваме в Мадрид, за да използваме шансовете си. Знаем, че Реал спечели Шампионската лига три пъти в последните четири години. Това прави задачата ни по-трудна, защото те играят силно в големите мачове. Но ние ще бъдем един неудобен съперник. Голямата ни цел е да играем на финала. във футбола волята може да прескача планини. Ще пробваме всичко", допълни 72-годишният специалист.

„Роберт Левандовски има пълното ми доверие. Той вкара много голове през този сезон. Четирите му гола срещу Реал с екипа на Дортмунд? Кой знае, утре може да се случи всичко. Реал е изключителен на свой терен. Реал и Зидан знаят, че това е мачът на годината за тях. Нуждаят се от силно представяне срещу нас. Не можем да сравняваме техния реванш с Юве с утрешния мач. Съдията? Очаквам Чакър да бъде обективен и безпристрастен. Играчите трябва да решат мача, а не съдиите. Утре малките детайли ще решат мача”, завърши наставникът на германския шампион.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА