Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро пропусна две дузпи и вкара хеттрик, а съотборниците му удариха и удари две греди при убедителната победа с 5:0 при гостуването на Стяуа в първа плейофна среща между двата отбора за влизане в групите на Шампионската Лига.

Двубоят бе доминиран изцяло от Сити, а най-ярко срещата ще бъде запомнена с двете пропуснати дузпи от Серхио Агуеро в рамките на 13 минути и неговият хеттрик след това. Нападателят откри сметката си в 41-ата минута за 2:0, след като Давид Силва беше извел „гражданите“ напред в 13-ата минута.

Първата част ще се запомни и с многобройните пропуски на „гражданите“, а Дуран Нолито  и Александър Коларов удариха греди.

Втората част протече доста по-вяло, след като Нолито направи преднината за своя отбор класическа минути след подновяване на играта. Доминацията на „гражданите“ продължи и те създадоха нови възможности пред противниковата врата. Агуеро пък се реваншира за пропуските от бялата точка с още два гола в срещата, оформяйки крайния резултат и своя хеттрик.

Домакините започнаха надъхани на препълнената „Арена Национал“, а  Станчу изпрати страховит изстрел по посока на вратата на Кабайе още в 3-ата минута.

Сити бързо се окопити и още в 7-ата минута получи дузпа за фаул срещу Стърлинг. Вратарят Флорин Ница обаче изби удара на Агуеро, а Дуран Нолито в добавката удари горната греда на опразнената врата.

„Гражданите“ продължиха да играят настървено и в 13-ата минута вече водеха в резултата. Стърлинг се възползва от грешка на Тошка, проби в наказателното поле, където намери непокрития Давид Силва, който с мощен шут направи 1:0.

Англичаните стигнаха до нова дузпа в 20-ата минута, след нов необмислен фаул на защитник на Стяуа срещу Коларов. Серхио Агуеро отново застана зад топката, а този път дори не уцели вратата.

В 29-ата минута Югурта Хартун пропила изгодна възможност за Стяуа, когато получи пас непокрит в наказателното поле и пробва, но би право в Кабайе.

До края на полувремето Агуеро все пак се разписа в 41-ата минута, възползвайки се от прекрасен пас на Стърлинг в малкото наказателното поле, от където най-накрая разпечата противниковата врата и покачи на 2:0.

В 49-ата минута Нолито се измъкна от изкуствена засада и направи 3:0 след комбинация със Стърлинг и Де Бройне.

Срещата продължи под диктовката на „гражданите“, а в 78-ата минута Агуеро вкара втория си гол и направи 4:0, след като бе намерен непокрит в наказателното поле от Нолито и с диагонален удар остави безпомощен Ница.

В 89-ата минута нападателят бе изведен сам срещу вратаря и оформи крайното 5:0, отбелязвайки хеттрик в шеметния за него двубой

По този начин Манчестър Сити със сигурност ще се класира в груповата фаза в Шампионската лига, освен ако румънците не сътворят чудо в реванша след седмица.

ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!