Манчестър Сити спечели категорично с 4:0 при визитата си на Севиля в първия мач от група "G" на Шампионската лига. По-рано в другата среща Борусия (Дортмунд) разби у дома Копенхаген с 3:0, но този резултат оставя вестфалци втори в групата.

В центъра на вниманието на "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля бе звездата на „гражданите“ Ерлинг Холанд (20, 67), който вкара два гола и изравни рекорд. Норвежецът се превърна в едва третият играч в историята на ШЛ, който вкарва дебюта си за три различни отбора в турнира. Норвежецът наниза хеттрик в първия си мач изобщо в надпреварата, който бе с екипа на РБ Лайпциг. След това в първия си мач за Борусия (Дортмунд) в турнира пък той вкара два гола, като в дебюта си и за Севиля не пропусна да се разпише. Така той изравни рекорда на други трима играчи, които са вкарвали в първия си мач в Шампионска лига с три различни отбора. Това са Фернандо Мориентес, Хавиер Савиола и Златан Ибрахимович.

Фил Фодън (58) след асистенция на Жоао Кансело и Рубен Диаш (90+2) в края пък вкараха другите два гола за успеха на английския шампион, който излезе начело във временното класиране с по-добра голова разлика от Борусия (Дортмунд).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!