ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Министерството на вътрешните работи на Гърция обяви, че са арестувани 98 души и сред тях е убиецът на 22-годишен гръцки фен, убит при снощния сблъсък между хулигани в Атина, довели до отмяна на мача между гръцкия шампион АЕК и хърватския първенец Динамо (Загреб) от Шампионската лига тази вечер, съобщават местните издания.

Според официалната информация след сбиването между фенове на са арестувани граждани на шест държави: 82 хървати, 12 гърци, един германец, един албанец, един австриец и един гражданин на Босна и Херцеговина, като всички те се разпитват. Петима гръцки и трима хърватски фенове са ранени, сред които момиче на 12 години, което е ударено в главата с камък.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В изявление на полицията се посочва, че група от 100 до 120 фенове са създали хаос в Атина, като вероятно са им помогнали фенове на Панатинайкос. Двете фен групи са в добри отношения от години, а Панатинайкос е от Атина, както и АЕК.

„В понеделник вечерта група от около 100 до 120 фенове на Динамо Загреб, заедно с приятелски настроени фенове от Гърция, бяха в Перисос (метростанция в Атина). Недалеч от тях бяха събралите се фенове на АЕК. Имаше инциденти между две фенски групи, хвърлящи факли, камъни, подръчни предмети, използвани са и палки. Инцидентът стана час и половина след като Динамо Загреб приключи тренировката и напусна терена, а полицията ескортира играчите и целия отбор до хотела. След сигнала на мястото на конфликта пристигнала полиция, която арестувала 98 фенове. Образувано е досъдебно производство и ще бъде установена самоличността на всички участници в сбиването“, се казва в съобщението на полицията.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!