Барселона победи Ференцварош с 3:0 при визитата си в Унгария в мач от петия кръг на група G в Шампионската лига. Каталунците бяха без Лионел Меси и вратаря Марк-Андре тер Щеген, но с лекота стигнаха до трите точки в Будапеща. Попаденията за тима на Роналд Куман бяха дело на Антоан Гризман (14) след центриране на Жорди Алба, Мартин Брайтуайт (20) и Усман Дембеле (28-дузпа). Наказателният удар бе отсъден за фаул на Фримпонг срещу Брайтуайт.

В другия мач от групата Ювентус победи Динамо (Киев) с 3:0. Федерико Киеза (21) с глава, Кристиано Роналдо (57) и Алваро Мората (66) бяха точни за успеха. Роналдо нацели и гредата в 31-ата минута. Мачът ще се запомни с това, че бе първият в историята на най-престижния клубен турнир, ръководен от жена - французойката Стефани Фрапар.

След успехите си Барселона има 15 точки начело на групата, а Ювентус е втори с 12. Двата тима се бяха класирали за 1/8-финалите и преди този кръг. Те излизат един срещу друг на 8 декември на „Камп Ноу“, а първата среща в Торино завърши с успех от 2:0 за каталунците.