Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп охвали своите играчи, които успяха да се върнат на победния път. Мърсисайдци победиха с 2:0 РБ Лайпциг като гости в първия мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. 

Според Клоп много хора са очаквали Ливърпул отново да се издъни, но той изрази радостта си от факта, че играчите му са успели да извоюват победата.

„Много добър мач за нас срещу добър противник. Беше тежко. Имахме само два дни между този мач и предния срещу Лестър. Предстои ни дълъг полет. Ще се приберем рано сутринта и започваме възстановяване. Не можем да си възвърнем самочувствието след един мач. Хубаво е, че спечелихме. Знам, че много хора се надяваха отново да се провалим, но този път спечелихме“, каза Клоп.  

„Не мисля, че футболистите ми са се мотивирали от хората, които очакваха да се издъним. Всички знаем, че последните две години бяхме много добри, а тази година имаме проблеми. Напълно нормално е критиките да започнат. Най-важното е, че момчетата не се подхлъзнаха, въпреки че много хора точно това очакваха“, добави мениджърът на Ливърпул.