Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посочи Байерн и Манчестър Сити като големите фаворити за титлата в Шампионската лига този сезон. „Червените” не могат защитят трофея си от миналия сезон след отпадането от Атлетико (Мадрид) на 1/8-финалите (0:1 и 2:3), но болката от елиминацията е забравена. Причината е първата им титла в Англия от 30 години насам.

„За мен двата големи фаворита в надпреварата са Байерн и Манчестър Сити. Това би бил интересен сблъсък. Не знам дали ще може да се случи, дали ще се срещнат на полуфиналите или когато и да било”, коментира Клоп пред „Дейли Мейл”.

„Байерн изигра преди спирането и след подновяването на срещите в Германия един впечатляващ сезон. След поемането на тима от Ханзи Флик беше наистина страхотно това, което те направиха”, добави германският специалист.

Както баварците, така и „гражданите” на Хосеп Гуардиола са почти сигурни участници на 1/4-финалите в Шампионската лига. Байерн спечели с 3:0 при визитата си на Челси и му предстои на практика протоколен реванш у дома, а Манчестър Сити победи Реал с 2:1 в Мадрид и също е фаворит за продължаване към следващата фаза.

„Надпреварата ще бъде наистина интересна. Всеки се нуждае от късмет, но както винаги казвам: Ако искаш да спечелиш Шампионската лига, трябва да запазиш най-добрия си състав за финала. И двата тима имат толкова много качества, но нито един отбор в света не е перфектен. Трябва обаче да бъде почти перфектен за триумф в турнира”, завърши мениджърът на английския шампион.