Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп очаква оспорвани сблъсъци срещу Ювентус от 1/8-финалите в Шампионаката лига. Първият от тях е тази вечер от 21:45 часа българско време в Торино.

"Помним добре 1997 година, когато големият фаворит Ювентус загуби. В момента те не са толкова далеч пред нас, но това не значи, че ние сме спечелили сблъсъка. Този двубой няма нищо общо с финала от 1997 година. Не съм взел със себе си двама от героите в онзи финал Михаел Цорк и Карл-Хайнц Ридле да говорят тук, така че онзи финал няма голямо значение в момента", припомни Клоп за финала в Шампионската лига през 1997 година, когато Борусия (Дортмунд) спечели с 3:1 в Мюнхен.

"Ювентус е много опитен отбор и двата отбора имат своите шансове да продължат напред. Тактиката е много важна за италианските отбори, но и ние знаем това-онова за тактиката. И едно от тактическите решения е да не издавам как ще играем. Никога не сме били по-мотивирани в Шампионската лига, в сравнение с мачовете в Бундеслигата. Просто в ШЛ получаваме повече свободни пространства. Доволен съм, че първата част от сезона е зад гърба ни. Все още имаме проблеми, но не и физически. Само трябва да си върнем увереността. Няма да си личи, че сме замесени в борбата за спасение в Бундеслигата", допълни наставникът на вестфалци.