Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп говори преди финала в Шампионската лига между неговия тим и Реал (Мадрид). Той заяви, че "белия балет" е силен отбор, но не се е изправял срещу мърсисайдци. 

"Опитът е много важен, а аз съм сигурен, че Реал ще бъде по-уверен от нас в секундите преди срещата. Но това не е проблем, защото срещата няма да свърши в тези секунди, а ще започне.

Имахме две седмици, за да се подготвим и всичко е ясно. Анализирахме играта на Реал (Мадрид) срещу различни съперници и си казахме: "Уау, те са много силни", но не са се изправяли срещу нас. 

Ние сме Ливърпул. Не сме просто един добър отбор. Големите неща са в ДНК-то ни. Никой не очакваше, че в края на сезона ще сме тук, но ние сме, защото сме Ливърпул. Имахме най-невероятния път към върха, с най-много голове.

На тяхната страна е опитът, който е голямо предимство със сигурност, но това не помага винаги. Ние трябва да направим финала труден за тях. Ще се опитаме да се надиграваме. Тактиките във футбола са, за да изравниш нивото на противника. Можеш да ги победиш, когато си на тяхното ниво", каза Юрген Клоп.

Срещата между Реал (Мадрид) и Ливърпул е утре от 21:45 часа. Двубоят ще се състои в украинската столица Киев.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА