Мениджърът на Челси Антонио Конте защити Андреас Кристенсен след грешката му, довела до гола на Барселона за 1:1 в първия осминафинал от Шампионската лига, игран снощи на "Стамфорд Бридж". "Игра много добре, страхотно дори. Не забравяйте, че говорим за играч на 21 години. Играе зряло и показва характер, което е страхотно. Доволен съм от него, той е един от най-добрите ни играчи", коментира Конте. 

"Бяхме почти перфектни. Мисля, че платихме скъпо за една грешка. Но срещу такива играчи като Меси, Иниеста, Суарес - всяка грешка се заплаща", каза специалистът. 

"Когато играеш срещу Барселона, е лудост да се опитваш да се надиграваш с тях от едното наказателно поле до другото. Ще загубиш, ако опиташ. Не с 0:1 или 0:2, а сигурно с 0:4, 0:4, 0:6..." продължи италианецът.

За реванша на 14 март, Конте добави: "Жалко е, защото оставаме разочаровани от днешния резултат. В същото време този мач ни дава увереност, че всичко е отворено за втората среща. Няма да е лесно, защото Барселона е страхотен отбор. Но ние се трудим много заедно и ако продължим да действаме така с топката, имаме шанс да вкараме и да сторим нещо невероятно на "Камп Ноу"."

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА