Треньорът на Интер Антонио Конте се закани сериозно на един от съперниците в груповата фаза на Шампионската лига – Барселона. 50-годишният италиански специалист заяви, че каталунците няма да се чувстват щастливи да играят срещу „нерадзурите“. Двата тима бяха в една група и през миналия сезон, когато италианците загубиха с 0:2 на „Камп Ноу”, а мачът в Милано завърши 1:1.

„Искаме да накараме нашите фенове да се чувстват горди, като играем тип футбол, който ги вълнува и с който те се идентифицират. Трудно е да си поставяме цели, така че ще преценяваме по пътя. Важното е да даваме 110 процента от себе си и да нямаме съжаления. Знам колко трудно е да се спечели Шампионската лига, знам и колко болезнено е да загубиш финал“, сподели Конте преди мача със Славия (Прага) утре вечер от 19:55 часа българско време на „Сан Сиро“.

„Има много фактори, които да обмислим – като моментна форма, наказания и програмата с мачовете. Да имаме Барселона в групата си ще бъде великолепно. Това ще бъде мач, който ще ни тласне да дадем най-доброто от себе си. Същото така вярвам, че в Барса няма да са щастливи, че ще трябва да играят с Интер. Да се изправим срещу големите отбори е най-добрият начин да проверим къде се намираме”, добави Конте, чийто възпитаници ще играят с Барселона на 2 октомври на „Камп Ноу“ и ще посрещнат каталунците на 10 декември.