Българският национал Георги Миланов игра цял мач за ЦСКА (Москва) при домакинската загуба от Волфсбург с 0:2 в среща от петия кръг на група „B” в Шампионската лига. Поражението сложи край на надеждите на „армейците” за излизане от групата и класиране за 1/8-финалите на най-престижния европейски клубен турнир.

През първата част съперниците не успяха да си отбележат гол, въпреки че домакините бяха по-активни и пропуски направиха Сейду Думбия и Ахмет Муса.

След почивката домакините също имаха няколко добри положения да поведат. В началото на второто полувреме Георги Миланов имаше чудесна възможност да се разпише, но ударът му бе отразен от вратаря на гостите Диего Беналио.

В 67-ата минута появилият се като резерва Андре Шюрле се измъкна по дясното крило и стреля от малък ъгъл, като топката не трябваше да затрудни много вратаря на ЦСКА Игор Акинфеев, който обаче се провали в опита си да отрази удара. В крайна сметка попадението бе записано от УЕФА като автогол на вратаря.

В 88-ата минута Андре Шюрле се разписа за 0:2 и оформи крайния резултат, който дава сериозни шансове на „вълците” да се класират за следващата фаза на надпреварата. В другата среща по-късно тази вечер Манчестър Юнайтед посреща ПСВ Айндховен.

Волфсбург има 9 точки в актива си, а ЦСКА е на дъното само с 4 и без никакви шансове за първите две места в групата преди последния кръг. Преди мача помежду им Манчестър Юнайтед е със 7 точки, а ПСВ Айндховен има 6 точки.
 
CSKA Moskva
WolfsburgЦСКА (Москва) - Волфсбург 0:2
0:1 Игор Акинфеев (67-автогол), 0:2 Андре Шюрле (88)
 
  Москва, "Арена Химки"
съдия: Джанлука Роки (Ит)

cska.jpg