ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул победи Аякс с 2:1 във втори двубой от група А на Шампионската лига и спечели първи точки в турнира тази година след загубата с 1:4 от Наполи в първия кръг.

Срещата на "Анфилд" започна чудесно за домакините, които откриха в 17-ата минута с гол на Мохамед Салах, възползвал се от прецизен пас на Диего Жота.

Минути по-късно Луис Диас можеше да удвои аванса на домакините, но ударът му мина покрай вратата.

Аякс изравни само десет минути, след като получи гол. Стивън Бергюс подаде на Мохамед Кудус и той преодоля вратаря с техничен удар (1:1).

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Трент Александър Арнолд пропиля хубава възможност на Ливърпул в 43-ата минута, след като ударът му в десния ъгъл бе спасен.

Втората част започна с по-малко положения, но четвърт час преди края Дейли Блинд можеше да вкара за обрат в резултата, но шутира покрай вратата.

Ливърпул отвърна с много хубав удар на Дарвин Нунес в 83-ата минута, но топката отново на намери целта.

Минута преди края на редовното време домакините все пак стигнаха до гол, дело на Жоел Матип, който засече топката след корнер за крайното 2:1.

Утре е другата среща от групата, в която играят Глазгоу Рейнджърс и Наполи. Мачът им в Шотландия бе отложен заради погребението на Кралица Елизабет II.

Италианците водят в класирането с три точки пред Ливърпул и Аякс със същия актив, но с мач повече. а на дъното е Глазгоу Рейнджърс с 0 точки.

ЛИВЪРПУЛ - АЯКС 2:1
1:0 Мохамед Салах (17'), 1:1, Мохамед Кудус (27'), 2:1 Жоел Матип (89')