Лацио срази Селтик с 2:0 на „Олимпико“ в среща от група "Е" на Шампионската лига с късни голове на живата си легенда Чиро Имобиле, който се появи на терена от резервната скамейка.

Още в 10-ата минута Матео Гендузи предостави хубаво центриране за Фелипе Андерсон, който отблизо нанесе удар с глава, но топката премина над вратата. Шест минути по-късно Кього Фурухаши от гостите получи дълго извеждащо подаване и се озова на обещаваща позиция, но защитата на "орлите" го неутрализира.

Четири минути след почивката Фурухаши си освободи пространство в наказателното поле и стреля, но на сантиметри от десния страничен стълб.

В 61-вата минута Фелипе Андерсон подаде страхотно към Густав Исаксен, който стреля от добра позиция, но в аут. Девет минути след това и Селтик пропусна – Камерън Картър-Викъра нанесе удар с глава след центриране от корнер, но Иван Проведел спаси.

В игра за домакините се появи голмайсторът им Чиро Имобиле и в 82-ата минута Лацио излезе напред в резултата с негов гол след добавка при удар на Густав Исаксен и рикошет. Три минути след това Исаксон намери Имобиле с хубав пас и италианският нападател овладя топката, навлезе в наказателното поле, елиминира бранител и сам срещу Джо Харт се разписа за крайното 2:0.

В добавеното време на срещата Селтик получи дузпа за избутване на Патрик срещу Янг Хюн-Юн. Главният съдия Халил Умут обаче преразгледа ситуацията с ВАР и отмени решението си.

Римските „орли“ са на първо място във временното класиране с 10 точки и поглеждат към 1/8-финалите. Селтик е с 1 и отпадна от евротурнирите. Атлетико Мадрид е втори с 8, а Фейенорд трети с 6 преди мача помежду им.