Лайпциг и ПСЖ завършиха при 2:2 в среща от група А на Шампионската лига.

Парижани играха без контузения Меси, но с Неймар, Мбапе и Ди Мария в атака, а домакините поведоха в 8-ата минута с гол на Кристофър Нкунку, разписал се с глава отблизо. Само две минути след това германците получиха дузпа, но Андре Силва пропиля възможността да вкара и Донарума спаси.

ПСЖ се отърси от шока в 21-ата минута с попадение на  Жоржиньо Вайналдум. Нидерландецът получи пас на празна врата от Килиан Мбапе и без проблем изравни за 1:1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Французите стигнаха до обрат преди края на полувремето. Отново Вайналдум се оказа на точното място и вкара за 2:1. Първоначално реферът не зачете попадението му, но след ВАР промени решението си.

Мбапе направи два пропуска за парижани между 52-ата и 64-ата минута, но домакините не бяха казали последната си дума. Дузпа в 90-ата минута и гол на Доминик Собослай оформи крайното 2:2.

В другия мач от групата Манчестър Сити се наложи с 4:1 у дома над Брюж. 

Фил Фодън изведе "гражданите" напред в 15-ата минута (1:0), но само две по-късно Джон Стоунс си отбеляза автогол и възстанови равенството. Сити стигна до втори гол в 54-ата минута с попадение на Рияд Марез, разписал се с глава след центриране (2:1). Рахим Стърлинг уби интригата в 72-ата минута с гол за 3:1.  Габриел Жезус също се разписа в продълженията за 4:1.

Манчестър Сити е лидер с 9 точки, следва ПСЖ с 8, Клуб Брюж с 4, докато РБ Лайпциг е последен с 1 точка.