Една от легендите на Барселона Шави счита Байерн за един от фаворитите в Шампионска лига този сезон.

„За мен четири тима стоят на едно ниво: Барселона, Реал (Мадрид), Манчестър Сити и Байерн“, сподели Шави в интервю за новия брой на списание SPORT BILD.

Според бившия халф на каталунците основна причина за това е треньорът на баварците Юп Хайнкес. „Всеки във футбола е респектиран от него, а този респект се забелязва и в неговия отбор. Той отново внесе ред. Байерн е по-стабилен дефанзивно, има добро изграждане на играта си. А пресирането: впечатляващо е, че отборът отново играе затворено. Тимът напада колективно, но се връща в определени фази и назад. Това ми напомня на 2013 година. Байерн е на път отново да намери своята форма от требъла“, допълва Шави.

Испанецът обясни и кои играчи от Байерн най-много го впечатляват. Един от тях е Хави Мартинес. „Хави е важен стълб, един от най-добрите дефанзивни халфове в Европа. Той заслужава отново да бъде викан в националния отбор. Той трябва да играе на Световното. Томас Мюлер също ми харесва. Винаги някак си вкарва голове. Роберт Левандовски и Йошуа Кимих също. Кимих може да играе в защита, но и като халф. Това ще е бъдещата му позиция, защото Кимих винаги иска да има топката, той има силна игра с пасове и супер разбиране за играта“, казва още бившият полузащитник.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА