Голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски впечатли с феноменален рекорд - 4 гола в рамките само на 14 минути в Шампионска лига. Полският национал разкъса Цървена звезда при категоричната победа с 6:0 снощи на "Мала Маракана" в Белград. 31-годишният Левандовски разплака бившия страж на Лудогорец Милан Борян и стана най-бързият автор на четири гола в един мач в историята на Турнира на богатите.

Той вече притежава и друг подобен рекорд, но в Бундеслигата. Само в рамките на 19 минути Левандовски се разписа пет пъти в мрежата на Волфсбург преди време. 

Рекордно постижение във вторник вечер записа и звездата на Тотнъм Хари Кейн. Английският национал вкара два гола за феноменалния обрат от 0:2 до 4:2 над Олимпиакос в Лондон. Кейн вече има 20 попадения на сметката си в Шампионската лига и стана играчът, който стига до тази кота за най-кратък период от време - само за 24 мача. Преди това рекордът се държеше от легендата на Ювентус Алесандро дел Пиеро, който бе вкарал първите си 20 гола в най-престижния клубен турнир в рамките на 26 срещи.