Лил и Севиля завършиха 0:0 в мач от група „G“ на Шампионската лига и поделиха по точка. По-рано в другия мач от тази група Залцбург срази у дома Волфсбург с 3:1 и е лидер във временното класиране.

На „Стад Пиер Муроа“ гостите бяха по-активни, но така и не успяха да стигнат до гол във вратата на френския шампион. „Кучетата“ нямаха шанс да ухапят гостите от Андалусия.

В 20-ата минута удар на Рафа Мир бе избит от Тиаго Джало на голлинията на домакините. Осем минути след това португалецът Ренато Санчес шутира силно, но топката бе насочена право в мароканския вратар на гостите Буну. Секунди по-кусно андалусийците имаха страхотен шанс за гол, но удар на Лукас Окампос от десния ъгъл на наказателното поле бе избит в корнер от хърватския страж Иво Гърбич. Атаките на гостите продължиха и пет минути преди края на първото полувреме Окампос стреля с глава след центриране на Сусо, но топката премина покрай лявата греда.

След почивката темпото на игра спадна и двата тима трудно стигаха до чисти положения пред противниковата врата. В 82-ата минута Жоан Жордан подаде на Ерик Ламела в наказателното поле, но Гърбич спаси удара на аржентинеца.

След третото си поредно равенство в групата Севиля има 3 точки на втората позиция и изостава на 4 зад лидера Залцбург. Лил е трети с 2 точки, а Волфсбург е на дъното без спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!