Ливърпул и Севиля спечелиха домакинствата си от четвъртия кръг в група "Е" и направиха важни кръчки към класирането си за 1/8-финалите н а Шампионската лига.

Английският гранд Ливърпул разби у дома словенския шампион Марибор с 3:0, след като преди две седмици го бе смлял със 7:0 като гост. Изненадващо домакините не успяха да материализират с гол превъзходството си през първата част, в 30-ата минута на която може да се отбележи удара на Роберто Формино, спасен от вратарят Ясмин Ханданович с помощта и на гредата. След почивката играчите на Юрген Клоп се реваншираха на феновете и ги зарадваха с три попадения. Мохамед Салах (49) даде аванс на домакините след центриране отдясно на Трент Александър-Арнолд. Четири минути след това Александър Райчевич спъна в наказателното поле Фирмино и съдията отсъди дузпа, но Джеймс Милнър пропусна от бялата точка. Милнър се реваншира отчасти за този пропуск, асистирайки на Емре Джан (64) за 2:0. Мърсисайдци продължиха да доминират и в самия край Даниел Стъридж (90) преодоля Ханданович за крайното 3:0.

В другата среща Севиля надви у дома Спартак (Москва) с 2:1 и взе частичен реванш за поражението с 1:5 в руската столица в миналия кръг. Ивелин Попов се появи като резерва за гостите в 57-ата минута на мястото на Пашалич, но не успя да помогне на съотборниците си да избегнат поражението. Клемент Ленгле (30) откри резултата с глава след центриране от корнер. Малко след почивката Нолито изпусна да удвои, като топката страничната греда. Евер Банега (59) все пак вкара втори гол и успокои андалусци, които до края на мача инкасираха едно попадение. То бе дело на Зе Луис (77) след добавка.

След тези резултати Ливърпул е лидер с 8 точки. Севиля задмина Спартк на второто място със 7 точки, а руският тим е трети с 5. Марибор остава на дъното само с една точка.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА