ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул посреща Реал (Мадрид) в първа среща от 1/8-финалите на Шампионската лига. Мачът на "Анфилд" (22:00 часа) не е просто битка между два от най-големите отбори в Европа, но и повторение на два от финалите в турнира в последните пет години.

През 2018 година Реал се справи с мърсисайдци с 3:1, а през миналата победи с 1:0, като сега в Ливърпул тръпнат в очакване на отмъщение.

В общия баланс между двата колоса Реал води с 5:3 успеха (и едно равенство) при голова разлика 11:8 за "белите". На "Анфилд" балансът е по една победа за двата тима и равенство.

Ливърпул не е в най-добрата си форма и има едва две победи в последните си пет мача в Англия, докато Реал е с четири поредни успеха от пет срещи, включително и успех във финала на световното клубно първенство.

 Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

Тимът на Юрген Клоп е отпадал в тази фаза на Шампионската лига само веднъж в последните пет години и това се случи през сезон 2019/20, когато мърсисайдци бяха елиминирани от другия гранд от Мадрид – Атлетико.

И двамата треньори имат проблеми с контузени. За Ливърпул със сигурност аут са Луис Диас, Артур и Тиаго, а Дарвин Нунес и Конате са под въпрос. Реал няма да може да разчита на Тони Кроос, Чуамени, Менди и Мариано Диас.

Мохамед Салах може да изравни или подобри рекорда на Дидие Дрогба за африканец с най-много голове в Шампионската лига - 44, от който го дели едно попадение. 

Реал обаче не е губил в последните си две гостувания на "Анфилд".

ЛивърпулЛИВЪРПУЛ - РЕАЛ (МАДРИД) Реал Мадрид
Начало: 22:00 часа (Макс Спорт 3)
Стадион: "Анфилд"
Съдия: Ищван Ковач

Вероятни състави:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Кейта, Байревич, Фабиньо, Гакпо, Фирмино и Салах

РЕАЛ: Куртоа, Алаба, Рюдигер, Милитао, Карвахал, Себайос, Модрич, Камавинга, Винисиус, Бензема, Валверде

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

От 22:00 часа тази вечер ще се играе още един мач от 1/8-финалите, който ще остане в сянката на голямото дерби. Представящият се отлично в Италия Наполи гостува на една от изненадите на турнира - Айнтрахт Франкфурт. Балансът между двата тима е в полза на германците - две победи от два мача при голова разлика 2:0.

Айнтрахт ще бъде без контузените Марсел Вениг, Жуниор Дина Ебимбе и болния Себастиан Роде, докато за италианците ще липсва Джакомо Распадори, който е с травма в бедрото.

За домакините от Айнтрахт това е първо участие в елиминациите на турнира в настоящия му формат, след като през този сезон дебютираха в груповата му фаза. През миналата кампания пък финалистът за Купата на европейските шампиони от 1960 г. триумфира с трофея в Лига Европа.

Гостите от Наполи пък ще преследват първо класиране за 1/4-финалите на състезанието, след като имат три отпадания на 1/8-финалите през 2012 г. от Челси, през 2017 г. от Реал Мадрид и през 2020 г. от Барселона.

Айнтрахт ФранкфуртАЙНТРАХТ - НАПОЛИ Наполи
Начало: 22:00 часа (Макс Спорт 4)
Стадион: "Дойче Банк Парк"
Съдия: Артур Соареш Диас