Ливърпул и Севиля завършиха 2:2 на „Анфийлд” в първия си мач от група „Е” на Шампионската лига този сезон. Филипе Коутиньо за първи път бе включен в групата на мърсисайдци от началото на сезона и се появи в игра като резерва в 76-ата минута.

Гостите от Испания поведоха още в 5-ата минута, когато Уисам Бен Йедер шокира феновете на домакините след асистенция на Серхио Ескудеро. В 21-ата минута Роберто Фирмино изравни след извеждащо подаване на Алберто Морено.

Пълният обрат пък стана факт още преди почивката, след като в 37-ата минута Мохамед Салах се разписа за 2:1 след рикошет в крака на Симон Кяер и стана първият египтянин, който бележи в дебюта си в Шампионската лига за два различни тима (Ливърпул и Базел). В 42-ата минута Фирмино пропусна дузпа, отсъдена за нарушение на Пареха срещу Садио Мане.

След почивката играчите на Юрген Клоп доминираха, но направиха един куп пропуски и бяха наказани в 72-ата минута, когато Хоакин Кореа изравни за 2:2. В добавеното време пък Джо Гомес бе изгонен и домакините завършиха мача в намален състав.

В другия мач от групата словенският шампион Марибор и руският първенец Спартак (Москва) завършиха 1:1. Българският национал Ивелин Попов дебютира в турнира, след като влезе в игра за гостите като резерва в 85-ата минута на мястото на холандеца Куинси Промес.

През първата част попадения не бяха реализирания, а гостите поведоха след почивката с гол на Александър Самедов в 59-ата минута. В 85-ата минута Дамян Бохар изравни за 1:1 и оформи крайния резултат. По време на срещата феновете на гостите хвърлиха сигнална ракета по съдията Денис Айтекин.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА - ТУК!