Локомотив (Москва) победи гостуващия турския гранд Галатасарай с 2:0 в среща от петия кръг на група „D“. Така и двата тима вече нямат шансове за 1/8-финалите в Шампионската лига, а ще се борят за третата позиция, даваща права на продължаване към 1/16-финалите в Лига Европа.

„Железничарите“ бяха по-активни от самото начало и още в 4-ата минута Фьодор Смолов нацели гредата. Те успяха да поведат едва в края на първата част, когато Гжегож Криховяк (43) се разписа след асистенция на Джеферсон Фарфан.

Малко след почивката Владислав Игнатиев (54) удвои аванса на домакините. Гостите от Истанбул се опитаха да върнат интригата, но така и не успяха да реализират дори почетно попадение. В 76-ата топката попадна за трети път в мрежата на Галатасарай, но след правилно отсъдена засада. До края на мача домакините продължиха да доминират, но не реализираха друг гол във вратата на Муслера.

След първата си победа Локо (Москва) остава последен с 3 точки, но на една зад Галатасарай. Лидерът Порто приема Шалке 04 в другата среща от групата.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ