Старши треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу призова хърватския съдия Иван Бебек да не свири повече мачове от турнира Шампионска лига. Бебек свири две изключително спорни дузпи за Реал Мадрид през второто полувреме на мача срещу Шахтьор Донецк на „Сантиаго Бернабеу“.

В първата ситуация повторенията отлично показаха, че топката не среща ръката на Дарио Сърна, а се удря в гърба му. При второто положение ръката на Азеведо бе уцелена от много близко разстояние.

„Една грешка ни струва много скъпо и Реал Мадрид успя да се възползва и да вкара. След това Степаненко бе изгонен. Не искам да се повтарям. С нас се случва едно и също нещо срещу големите отбори. Независимо срещу кого играем дали ще сме срещу Манчестър, Ювентус или Байерн. Има две форми на отсъждания от страна на реферите“, сподели Луческу.

"И двете дузпи не съществуваха. В първата ситуация топката се удари в гърба на моя футболист. Съдийското решение бе изумително. Във втората ситуация Карвахал дори играе първо с ръка, а освен това ударът е съвсем близо до Азаведо и той няма как да премести толкова бързо ръката си. Много съм разочарован от съдийските отсъждания. Надявам се, че тези рефери няма да свирят повече в Шампионска лига“, добави румънецът.

„Реал Мадрид е много голям отбор, но тези неща не трябва да се подминават. Загубата не я отдавам само на съдийските отсъждания, но Реал Мадрид не се нуждае от подобна помощ. Такива съдии не трябва да свирят в Шампионска лига“, каза още Мирча Луческу.