Манчестър Юнайтед обърна у дома Аталанта с 3:2 и записа изключително важна победа в група "F" на Шампионската лига, излизайки начело във временното класиране. В другия мач от тази група Виляреал спечели убедително с 4:1 при визитата си на Йънг Бойс в Швейцария.

Домакините натиснаха в началото, но след един неточен удар на Маркъс Рашфорд в 15-ата минута вече изоставаха. Дзапакоста центрира в наказателното им поле, а Марио Пашалич от близка дистанция се разписа за 0:1. След гола "червените дяволи" започнаха да атакуват още по-настървено и в 19-ата минута Фред направи пропуск. Бергамаските реагираха на домакинския устрем и смълчаха "Олд Трафод" за втори път в 29-ата минута, когато Мерих Демирал бе оставен непокрит при центриране от корнер и вкара с глава за 0:2. До края на полувремето Фред и Маркъс Рашфорд изтърваха добри шансове за намаляване на изоставането.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката футболистите на Оле Гунар Солскяер сътвориха знаменит обрат. В 48-ата минута Кристиано Роналдо пропусна сам срещу вратаря на гостите, но пет минути по-късно Бруно Фернандеш с едно докосване изведе Маркъс Рашфорд зад защитата на италианците и той нахлу в наказателното поле, след което прати топката в далечния ъгъл на вратата за 1:2. Голът вдъхнови още повече домакините и в 58-ата минута Скот Мактоминей нацели гредата след центриране на Мейсън Грийнууд. Последва пропуск на Роналдо, а в 75-ата минута капитанът Хари Магуайър получи топката след центриране от Бруно Фернандеш и с мощен удар изравни за 2:2. Седем минути по-късно пълният обрат бе факт. Бруно Фернандеш комбинира с Люк Шоу при изпълнение на корнер и английският национал центрира, а Кристиано Роналдо надскочи Хосе Луис Паломино и с глава прати топката в мрежата, вкарвайки в трети пореден мач за Манчестър Юнайтед в турнира и носейки победата с 3:2. Аталанта се втурна в атака да търси изравнителен гол до края, но до такъв така и не се стигна и така си тръгна без точки от „Олд Трафорд“.

В другия мач от тази група Виляреал срази Йънг Бойс с 4:1 в Берн. Йереми Пино (6) даде начало на головото шоу след пас на Педраза, а Жерард Морено (16) удвои аванса на "жълтата подводница" след подаване на Дани Парехо. През втората част Мешак Елиа (77) намали след асистенция на Рийдер, а Алберт Морено (88) и Самуел Чуквуезе (90+2) след пас на Жерард Морено оформиха крайния резултат в полза на испанците.

След тези резултати Манчестър Юнайтед излезе начело в групата с 6 точки, а Аталанта има 4, колкото и третият Виляреал. На дъното остава Йънг Бойс с 3 точки.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!