ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец гостува на Балкани в първия си мач от квалификациите в тазгодишното издание на Шампионската лига. Двубоят на стадион "Фадел Вокри" в Прищина е от 21:45 часа и ще се излъчва пряко по Диема Спорт. 

Голямата цел пред тима на Ивайло Петев е достигане за трети път в историята на клуба до груповата фаза на най-комерсиалния турнир на Стария континент (предишните бяха 2014 и 2016 г.). Ако я постигнат, "орлите" ще получат 15,64 милиона евро от УЕФА.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

За атаката на групите в Шампионската лига Лудогорец се подсили с двама чужденци. Шампионите привлякоха испанеца Сон и германеца Марсел Хайстер. Отборът обаче се раздели с основния си голмайстор от миналия сезон - Игор Тиаго, който бе купен от белгийския Брюж за рекордната за България сума от почти 8 милиона евро.

Съперникът на "орлите" Балкани спечели втора поредна титла на Косово, преборвайки се с Дрита. През миналия сезон тимът от Суха река показа, че не е никак случаен отбор и игра в групита на Лига на конференциите. Балкани измъкна 4 точки в група със Сивасспор, ЧФР Клуж и Славия (Прага). 

Ивайло Петев няма да може да разчита тази вечер на наказаните Оливие Вердон и Якуб Пьотровски. Очаква се на техните места в титулярния състав да попаднат Игор Пластун и Мануел Шоу. Сред картотекираните за тези мачове не е и един от новите - Сон. Другият - Марсел Хайстер, ще е титуляр отляво на защитата. В средата на терена до Шоу ще е Клод Гонсалвеш, а пред тях - Густаво Нонато. По крилата ще нападат Кирил Десподов и Кайо Видал, а на върха на атаката без алтернатива е Матиас Тисера. 

Главен съдия на мача е израелецът Гал Лейбовиц. 

Преди двубоя Петев израви притеснение относно недоброто състояние на терена на стадион "Фадел Вокри". "По една или друга причина не е в най-доброто състояние. Все пак това са два мача и нашата цел е да сме победители", коментира Петев на пресконференцията си в Прищина.

„Надявам се, че нашето състояние е по-добро от миналия сезон. Подготовката мина по план, така че се надявам да изиграем добър мач и да спечелим", добави треньорът на Лудогорец.

БАЛКАНИ - ЛУДОГОРЕЦ Лудогорец


Днес от 21:45 часа 
Прищина
, стадион "Фадил Вокри"
Съдия: Гал Лейбовиц (Израел)
Пряко по Диема Спорт

Вероятни състави: 

БАЛКАНИ: Люлянович, Таки, Ясханица, Траши, Потоку, Зиба, Куч, Емерлаху, Кореница, Бериша, Рахмани 

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Фон Витри, Пластун, Русо, Хайстер, Шоу, Гонсалвеш, Нонато, Десподов, Видал, Тисера 

Следете с БЛИЦ: Лятна подготовка 2023 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!