Треньорът на Барселона Луис Енрике пое изцяло отговорността за загубата с 0:4 при визитата на ПСЖ в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига. След това поражение шансовете на каталунците за продължаване в следващата фаза изглеждат илюзорни.

"Катастрофална нощ за нас. ПСЖ ни превъзхождаше отвсякъде погледнато. Крайният резултат напълно отразява случилото се на терена. Отговорността за случилото се е изцяло моя. Ако искате да посочите с палец един виновник, то това съм аз”, сподели след мача наставникът на каталунците.

„Не съм изненадан от силната им игра. Играчите бяха наясно, че излизаме в мач от Шампионската лига и срещу нас ще бъде изключително мотивиран съперник. ПСЖ обича да пресира. Загубихме много топки и дуели. ПСЖ демонстрира най-добрата си версия, докато ни показахме най-слабото си представяне. Променихме схемата от 4-3-3 на 4-2-3-1, за да може Меси по-често да играе с топката, но не се получи. Опитахме се да вземем мерки на полувремето, но ПСЖ много бързо успя да вкара трети и четвърти гол. Не съм изненадан от представянето на Драклерс, Кавани и Ди Мария. Това са звезди от световна класа. Ди Мария без никакво съмнение е един феноменален футболист. Предстои реванш и не съм загубил надежда. Нямаме обаче право да мечтаем, а трябва да действаме и да бъдем решителни”, допълни Луис Енрике.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА