Треньорът на Барселона Луис Енрике коментира победа на тима си с 3:0 над Байерн в първи полуфинал от Шампионската лига. Той изрази задоволство от представянето на отбора си в защита и призна, че е много по-лесно, когато Меси е на терена.
 
„Тежък мач, но това беше очаквано. Двата отбора се опитаха да пресират съперника. Ние обаче успяхме в създаването на голови положения и в течение на фантастични 15 минути постигнахме добър резултат. Трябва обаче да внимаваме, тъй като във вторник предстои нов сложен двубой – реваншът“, заяви Енрике.
 
„С присъствието на Лионел Меси на терена всичко е много по-лесно. Той прави някои много интересни неща. Ние това го виждаме всеки ден на тренировките. Не бива обаче да забравяме, че останалите наши нападатели, както и халфовете и защитниците, също направиха много за победата“, сподели треньорът на Барселона.
 
„Дълго време мачът беше равностоен. Ние действахме ефективно и по-често застрашавахме вратата на съперника. След седмица отново ще играем за победа, така както и Байерн игра днес. Не мога да си спомня голова ситуация за гостите, като изключим положението на Левандовски през първото полувреме. Резултатът е идеален за нас, но мачът беше равностоен“, анализира специалистът.
 
„Много съм доволен от защитата. Не допуснахме гол, но и съперникът не застрашаваше често вратата ни. Това означава, че сме се отбранявали добре. Освен това често печелехме топката в тяхната половина. Зарадва ме настроението и концентрацията на играчите“, допълни Луис Енрике.
 
Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК