Треньорът на Барселона Луис Енрике съобщи, че възстановяването на Лионел Меси върви с нормално темпо. Според специалиста няма тревожни новини около състоянието на голямата звезда и е много вероятно той да е готов за дербито с Реал (Мадрид) на 28 ноември.

Относно предстоящия двубой от груповата фаза на Шампионска лига между Барселона с БАТЕ (Борисов) утре, Енрике сподели, че играчите му са длъжни да победят и да покажат, че са готови да излязат като първенец от група "Е".

"Възстановяването на Лео върви с нормално темпо. Както по програма трябва да се възстановява от подобна контузия. Не съм доктор, за да мога да ви дам допълнителни подробности. Всяка рехабилитация е различна сама по себе си. Доколкото ми е известно няма нито тревожни, нито неблагоприятни новини", коментира астурианецът, като междувременно стана ясно, че Меси ще се подложи на допълнителни тестове в близките дни и тогава ще стане ясно какви са шансовете му да излезе на "Сантяго Бернабеу" след по-малко от 20 дни.

"Единствената цел пред нас е да си осигурим класиране за следващата фаза, по възможност като първи в групата. Всичко може да се случи, но като настоящите шампиони сме длъжни да покажем, че сме готови", добави още бившият национал на Испания.

"Това, че сме на първо място в нашата група означава, че играем добре. Изключително доволен съм от позицията ни, а сега искаме да продължим да работим и да подобряваме всички аспекти от играта си", продължи Луис Енрике.

Треньорът на Барса сподели, че Томас Вермален може да запише официален дебют за тима в Шампионската лига още утре, и че играч с неговия опит може да бъде единствено от полза на каталунския тим.