Треньорът на Барселона Луис Енрике заяви преди срещата на каталунците с Рома от Шампионска лига, че неговите футболисти трябва да забравят за гръмката победа с 4:0 над Реал (Мадрид) в събота и да се концентрират въру предстоящия двубой.

Испанският шампион посреща "вълците" на "Ноу Камп" във вторник от 21:45 часа в мач от група "Е" на най-комерсиалния клубен турнир. Според 45-годишния специалист каталунците са задължени да постигнат успех над италианците и да си подсигурят първото място в групата.

В момента Барселона е лидер с актив от 10 точки. Вторият Рома има 5, а на 3-то и 4-то място са съответно Байер (Леверкузен) и БАТЕ (Борисов) съответно с 4 и 3 пункта.

"Правили сме и по-силни мачове от това 4:0. През миналия сезон изиграхме някои почти перфектни двубои. Целта ни сега е да си подсигурим първото място в групата в Шампионска лига, а срещата с Рома е ключова за това. Предстои ни интересен мач. Съперникът е съблазнен от възможността да спечели на "Камп Ноу". В първата среща в Рим противникът игра с деветима зад топката.

"Дали Меси ще бъде титуляр? Включи се много добре на "Бернабеу". Всички се радваме, че той се завърна. Остава единствено да настрои краката си и отново да се наслаждаваме на неговата игра. Нужни са му игрови минути.

"Много неща могат да се подобрят. В събота изиграхме мач на много високо ниво. В първите минути на втората част Реал можеше да се върне в мача. Футболистите знаят, че има неща за подобряване, не са глупави", каза Луис Енрике.