Носителят на трофея от миналия сезон Манчестър Сити разби Йънг Бойс с 3:0 на своя „Етихад“ в мач от четвъртия кръг в група G и се класира предсрочно за 1/8-финалите на Шампионската лига. Ерлинг Холанд се разписа на два пъти за „гражданите“, а Фил Фодън добави един гол към сметката си.

"Гражданите" доминираха от самото начало и бе въпрос на време да поведат в резултата. Сандро Лаупер повали Матеуш Нуньеш в собственото си наказателно поле в 23-ата минута и Сити получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Ерлинг Холанд за 1:0.

В първата минута на добавеното време на първото полувреме Джак Грийлиш комбинира с Фил Фодън, който навлезе отдясно в наказателното поле и с удар с левия крак направи резултата 2:0.

Манчестър Сити продължи с натиска си и след почивката, а в 51-ата минута Рико Люис подаде за Ерлинг Холанд, който отправи страхотен удар от средна дистанция, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата за 3:0.

Сандро Лаупер остави гостите с човек по-малко на терена в 53-ата минута, след като си изкара втори жълт и респективно червен картон. До края на двубоя футболистите на Манчестър Сити продължиха да владеят инициативата, но намалиха значително оборотите.

След този успех Манчестър Сити продължава да бъде безупречен с актив от 12 точки след изиграването на 4 мача и тимът е сигурен осминафиналист. Йънг Бойс пък е 4-о място в групата със само точка.

В другия мач от тази група РБ Лайпциг се наложи над Цървена звезда с 2:1 като гост на стадион „Райко Митич“ в Белград. Попаденията за „биковете“ бяха дело на Шави Симонс (8) и Лоис Опенда (77), а единственото попадение за „звездашите“ падна в 81-ата минута и бе автогол на Бенямин Хенрикс.

След този успех РБ Лайпциг заема второ място в групата с актив от 9 точки и се класира за 1/8-финалите, докато Цървена звезда е на трета позиция със само точка и продължава битката с Йънг Бойс за място в Лига Европа.

Група G (класиране)
Цървена звезда – РБ Лайпциг 1:2

0:1 Шави Симонс (8), 0:2 Лоис Опенда (77), 1:2 Бенямин Хенрикс (81-автогол)

Манчестър Сити – Йънг Бойс 3:0
1:0 Ерлинг Холанд (24-дузпа), 2:0 Фил Фодън (45+1), 3:0 Ерлинг Холанд (51)