Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Английският шампион Манчестър Сити спечели трудно с 2:1 при визитата си на Хофенхайм и си тръгна с пълния актив от точки от Германия. На старта „гражданите“ загубиха от Олимпик (Лион) с 1:2 в Манчестър, но сега се реваншираха за това поражение и обърнаха немския тим в Зинсхайм.

Феновете в Зинсхайм аплодираха своите любимци след само 44 секунди игра, тъй като Ишак Белфодил (1) се възползва от подаване на Керем Демирбай и вкара вторият най-бърз гол във вратата на английски тим в Шампионската лига.

Играчите на Хосеп Гуардиола бързо се съвзеха от шока и възстановеният от контузия Серхио Агуеро (8) изравни след асистенция на Лерой Сане, изравнявайки рекорд на легенда на Манчестър Юнайтед в турнира. „Гражданите“ владееха повече топката, а домакините разчитаха предимно на контраатаки. До края на първата част Агуеро и Стърлиг пропиляха най-изгодните положения за гостите, а Едерсон отрази удар на голмайстора на домакините Белфодил.

След почивката английският първенец натисна и атаките към противниковата врата се редяха една след друга. Давид Силва и Серхио Агуеро пропуснаха добри положения, а в 73-ата минута Лерой Сане бе съборен в наказателното поле от вратаря на Хофенхайм, но съдията пожали домакините и не посочи бялата точка.

Усилията на „гражданите“ дадоха резултат в самия край, когато Давид Силва (87) се възползва от грешка в защитата и им донесе победата. Германският тим опита финален щурм, но без успех, а в добавеното време Лерой Сане шутира неточно покрай вратата.

След победата си Манчестър Сити има 3 точки, а Хофенхайм остава с 1 точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19