Манчестър Сити обърна у дома Порто с 3:1 в първия си мач от група C на Шампионска лига и започна с победа сезона в най-престижната европейска надпревара.

Португалците изненадващо поведоха след индивидуален пробив и гол на Луис Диас (14), но радостта им бе кратка. В 17-ата минута Пепе фаулира Рахим Стърлинг в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. След това в продължение на няколко минути ситуацията бе разглеждана от ВАР, но в крайна сметка решението бе за дузпа, а в 20-ата минута Серхио Темпото на игра спадна, а двата тима оставиха развръзката за второто полувреме.

Четири минути след почивката вратарят на гостите Аугустин Маркесин спаси силен удар на Илкай Гюндоган, който обаче се разписа за пълния обрат в 65-ата минута от пряк свободен удар. В 73-ата минута пък Феран Торес проби отляво, навлезе в наказателното поле и със страхотен удар прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата за крайното 3:1. До края на мача Маркесин спаси удар на Рияд Марез, а шут на Родри се отби в страничната греда.

В другия мач от групата Олимпиакос излъга гостуващия Олимпик (Марсилия) с 1:0. Единственото попадение падна в добавеното време на срещата и бе дело на Ахмед Кока (90+1).

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!