Манчестър Сити обърна у дома ПСЖ с 2:1 и си гарантира първото място в група ''А'' на Шампионска лига още преди последния кръг. Парижани също се класираха за 1/8-финалите, след като в другата среща РБ Лайпциг размаза Брюж с 5:0 като гост.

"Гражданите" имаха инициативата през първата част, но не успяха да вкарат гол, след като в 32-ата минута и гредата помогна на гостите след удар на Илкай Гюндоган.

"Парижани" поведоха в началото на втората част, когато Лионел Меси направи двойно подаване със свой съотборник и се озова на добра позиция в наказателното поле. Аржентинецът центрира, топката се чукна в крак на бранител и отиде в непокрития Килиан Мбапе (50), който с удар между краката на Едерсон даде аванс на гостите. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Рахийм Стърлинг (63) изравни след асистенция на Габриел Жезус, а в 74-ата минута гостите изтърваха страхотна възможност отново да вземат аванс. Неймар получи топката от Анхел Ди Мария, финтира бранител на домакините и останал очи в очи с Едерсон стреля, но покрай дясната греда. Само 120 секунди по-късно Манчестър Сити стигна до пълен обрат. След центриране в наказателното поле на французите Бернардо Силва много добре намери непокрития Габриел Жезус (76), който от близко разстояние матира Кейлор Навас за 2:1. До края на мача Меси и компания не успяха да изравнят.

След успеха си Манчестър Сити събра 12 точки и е недостижим на върха в класирането. На втора позиция е ПСЖ с 8 точки и също си гарантира място в елиминациите. 

В същото време РБ Лайпциг спечели убедително с 5:0 при визитата си на Брюж и събра 4 точки на третата позиция и в последния мач играе с Манчестър Сити у дома. Кристофер Нкунку (12, 90+3) и Емил Форсберг (17-дузпа, 45+1) вкараха по два гола, а веднъж се разписа Андре Силва (26). Белгийците са на последно място също с 4 точки, а в последния кръг гостуват на ПСЖ.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!