Манчестър Сити спечели с лекота визитата си на Олимпик (Марсилия) с класиката 3:0 във втория мач и за двата тима от група C на Шампионската лига.

„Гражданите“ установиха контрола си още от самото начало и поведоха с гол на Феран Торес (18) след пас на Кевин де Бройне. Играчите Пеп Гуардиола продължиха да създават положения, но така и не се стигна до по-големи опасности пред вратата на Стив Манданда чак до 76-ата минута. Илкай Гюндоган (76) ги успокои тогава след асистенция на Рахийм Стърлинг (81), който пък оформи крайния резултат след ново голово подаване на Де Бройне. до края на полувремето.

Така Сити е първи в групата с пълен актив от 6 точки, докато Олимпик е последен и още търси първата си победа в турнира на богатите през този сезон.

В другия мач от групата Порто надви у дома Олимпиакос с 2:0. Тимът от Гърция на няколко пъти пропиля чудесни възможности в оспорвания сблъсък, но в крайна сметка Фабио Виейра (11) и Сержио Оливейра (85) донесоха успеха на „драконите“, които са на второ място с 3 точки, колкото и Олимпиакос, но с по-добра голова разлика.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!