Английският първенец Манчестър Сити на два пъти изоставаше в резултата и в крайна сметка стигна до равенство 2:2 при гостуването си на Олимпик (Лион) в среща от петия кръг на група „F“ в Шампионската лига. „Гражданите“ бяха загубили от „хлапетата“ с 1:2 у дома на старта и търсеха реванш, а след равенството във Франция се класираха за 1/8-финалите на турнира.

През първата част нито един от съперниците не успя да реализира някое от създадените положения за гол, но за сметка на това се развихриха след почивката за радост на феновете.

Гнали Максуел Корне (55) изведе „хлапетата“ напред в резултата след пас на Мемфис Депай, но сравнително бързо английският шампион изравни. Френският защитник Аймерик Лапорт (62) вкара за 1:1 след подаване на Давид Силва.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Гостите продължиха да владеят повече топката, но въпреки това домакините нанесоха втори удар отново чрез Гнали Максуел Корне (81), разписал след нова асистенция на Депай. Още по-бързо този път „гражданите“ възстановиха равенството, след като Серхио Агуеро (83) се възползва  от подаване на Рияд Марез и оформи крайния резултат.

След равенството Манчестър Сити остана лидер в групата с 10 точки и се класира за следващата фаза. Олимпик (Лион) все още е втори със 7 точки и две повече от Шахтьор (Донецк), спечелил с 3:2 при визитата си на Хофенхайм в другата среща. Германският тим е на дъното с 3 точки и може да се надява само на трета позиция и продължаване в Лига Европа.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ