Европейският клубен шампион Манчестър Сити възкръсна срещу РБ Лайпциг за страхотен обрат с 3:2 в зрелище на "Етихад" и спечели група "G" на Шампионската лига кръг преди края. Иначе преди тази среща и двата тима си бяха гарантирали участието в 1/8-финалите на надпреварта.

"Червените бикове" поведоха с два гола през първото полувреме, но три гола през втората част донесоха крайния успех на "гражданите", като Фил Фодън бе замесен и при трите попадения на домакините.

В 13-ата минута Лоис Опенда се оказа най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл преодоля Стефан Ортега за 0:1. Три минути по-късно Сити можеше да изравни. Бернардо Силва изпълни статично положение и намери сънародника си Рубен Диаш, чийто удар премина на сантиметри от напречната греда на вратата на Янис Бласвих. В 33-ата минута Опенда проби в наказателното поле удвои аванса на гостите с втория си гол в мача.

След почивката домакините сътвориха пълен обрат. В 55-ата минута Фил Фодън намери Ерлинг Холанд в наказателното поле. Норвежецът не пропусна и вкара 18-ия си гол от началото на сезона за 1:2.

В 70-ата минута Йошко Гвардиол подаде към Фодън в наказателното поле, а англичанинът преодоля Бласвих с удар в долния десен ъгъл за 2:2. Шест минути по-късно "червените бикове" можеха отново да поведат в резултата, но гол на Фабио Каравльо бе отменен заради засада.

В 87-ата минута "гражданите" направиха пълен обрат. Направилият невероятен двубой Фодън изведе Хулиан Алварес и аржентинецът не сбърка за крайното 3:2.

В другия мач от групата Йънг Бойс срази Цървена Звезда с 2:0 в Берн. Швейцарците откриха резултата в 8-ата минута, след Коста Неделкович си отбеляза автогол. В 29-ата минута Левин Блум стреля от границата на наказателното поле и с помощта на левия страничен стълб топката се озова във вратата за сръбския гранд за втори път.

С победата Манчестър Сити си осигури първото място в групата с пълен актив от 15 точки и в последния кръг ще гостува на Цървена звезда, който е последен само с точка. "Червените бикове" имат 9 точки на второто място преди домакинството си на Йънг Бойс в последния им мач от груповата фаза.

Група G
22:00 часа Манчестър Сити – РБ Лайпциг 3:2

0:1 Лоис Опенда (13), 0:2 Лоис Опенда (33), 1:1 Ерлинг Холанд (54), 2:2 Фил Фодън (70), 3:2 Хулиан Алварес (87)

22:00 часа Йънг Бойс – Цървена Звезда 2:0
1:0 Коста Неделкович (8-автогол), 2:0 Левин Блум (29)