Манчестър Юнайтед завърши 1:1 срещу Йънг Бойс на "Олд Трафорд" в последния им мач от група „F“ на Шампионската лига и отново не успя да надвие швейцарците, от които загуби с 1:2 в Берн през септември. Равенството обаче не бе фатално за "червените дяволи", които още преди тази среща се бяха класирали за фазата на елиминациите.

Новият мениджър на английския гранд Ралф Рангник направи 11 промени в състава в сравнение с играчите, които победиха Кристъл Палас (1:0) в неделя, както заложи изцяло на юноши и на резерви.

Домакините поведоха с ранен гол на Мейсън Грийндууд (9), който вкара със странична ножица от десетина метра след хубаво центриране отляво на Люк Шоу. Натискът на Юнайтед продължи и в 34-ата минута Грийнууд нахлу в пеналта, подавайки на Хуан Мата, но ударът на испанецът бе блокиран от Фабиан Лустенбергер.

Малко преди края на първата част гостите изравниха. След грешка на Дони ван де Беек на границата на наказателното поле, Фабиан Ридер (42) отне топката и с мощен удар я прати топката в горния ляв ъгъл на Дийн Хендерсън за 1:1. В самия край след карамбол в наказателното поле, топката стигна до Ридер, който шутира покрай вратата.

След почивката в 65-ата минута Йънг Бойс можеше да стигне до пълен обрат, но Кентан Масейра не успя да уцели вратата с удар от десетина метра. До края на мача швейцарците бяха по-активни, но така и не успяха да стигнат до успеха.

Другият мач от групата между Аталанта и Виляреал бе отложен заради силен снеговалеж, а двата тима ще определят кой ще завърши втори и ще играе на 1/8-финалите и кой ще продължи в Лига Европа като трети в крайното класиране. Манчестър Юнайтед финишира първи с 11 точки, а Йънг Бойс остана последен с 5 и приключва този сезон с евротурнирите.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!