ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Манчестър Сити започна защитата на трофея си в Шампионската лига с победа с 3:1 у дома срещу Цървена звезда в среща от група G на турнира.

"Гражданите" трябваше да правят обрат през второто полувреме, след като получиха гол в края на първата част.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Манчестърци започнаха вихрено и Фил Фодън стреля акробатично в 10-ата минута, но топката премина далеч от вратата на гостите. Малко след това мощен изстрел на Родри накара Омри Глазер да се намесва.

Глазер спаси и удар на Алварес, а Холанд направи още по-сериозен пропуск. Норвежецът не очакваше топката на далечната греда и я прати в аут.

В средата на полувремето голмайсторът на Ман Сити отново се оказа на добра позиция, но този път беше спрян от гредата.

В 34-ата минута Холанд още веднъж не успя да прати топката в мрежата, но изглеждаше сякаш голът няма да закъснее още дълго.

Натискът на „гражданите“ продължи. В края на полувремето норвежката голова машина на Сити опита отново да вкара, но стреля неточно. Стражът на Звезда спаси удари и на Родри и Бернардо Силва.

Малко преди почивката Букари шокира миналогодишните шампиони. Ганаецът избяга от защитата при контраатака и простреля Едерсон, но страничният рефер вдигна флага за засада. След намесата на ВАР голът беше зачетен и Цървена звезда поведе 1:0.

Две минути след старта на втората част Манчестър Сити изравни. Холанд намери Хулиан Алварес, който я прати в мрежата на гостите за 1:1.

В 53-ата минута „гражданите“ обърнаха резултата с гол на Кайл Уокър. Радостта на шампиона продължи кратко, тъй като попадението бе отменено заради засада.

Хулиан Алварес успя да донесе и обрата на английския тим, след като в 60-ата минута отбеляза страхотен гол от пряк свободен удар.

Именно аржентинецът обаче направи фрапиращ пропуска в 66-ата минута, след като Холанд нанесе силен удар с глава, отбит от Глазер в гредата. Топката стигна до Алварес, който обаче не успя да отбележи в опразнената врата.

Четвърт час преди края Родри оформи победата на Сити, след като стреля от границата на наказателното поле, а топката попадна в долния десен ъгъл - 3:1.

По-рано днес в другия двубой от групата Лайпциг победи Йънг Бойс с 3:1 като гост.

Манчестър Сити - Цървена звезда 3:1
0:1 Осман Букари 45'2, 1:1 Хулиан Алварес 47;, 2:1 Хулиан Алварес 60', 3:1 Родри 73'