Манчестър Юнайтед разби като гост с 4:1 ЦСКА (Москва) в среща от група "А" на Шампионска лига и продължи с впечатляващото си представяне от началото на сезона.

За "армейците" в 72-ата минута в игра се появи българският национал Георги Миланов. Той влезе на мястото на руския национал Алан Дзагоев.

Гостите стартираха вихрено срещата. В 4-ата минута Марсиал напредна по лявото крило и центрира към Лукаку, който с глава откри резултата.

В 18-ата минута "дяволите" получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Шенников срещу Мхитарян. Зад топката застана Антони Марсиал и реализира. Манчестър обаче не спря до тук и в 26-ата минута Ромелу Лукаку вкара втория си гол в срещата.  Марсиал центрира ниско отляво, а Березуцкий се размина с топката и по този начин подари на белгиеца, който се възползва и вкара отблизо. До края на полувремето Лукаку можеше да оформи своя хеттрик, но опасен негов удар беше спасен от Акинфеев. 

12 минути след подновяването на играта Юнайтед стигна до четвърти гол. Игнашевич подари топката на противника в собствената си половина. Марсиал излезе очи в очи с Акинфеев, но стражът изби. Топката обаче стигна до Мхитарян, който я вкара в опразнената врата.

В края на двубоя домакините успяха да стигнат до почетно попадение. Александър Головин центрира в наказателното поле и намери Константин Кучаев, който овладя топката и я изстреля във вратата.

След успеха си Манчестър Юнайтед е лидер в групата с актив от 6 точки, докато ЦСКА (Москва) е 3-и с актив от 3 точки.

В друг мач от групата Базел унижи с 5:0 като домакин Бенфика. Ланг изведе швейцарците напред в резултата още във 2-ата минута. В 20-а Оберлин удвои.

След почивката Ван Волфсфинкел от дупза, отново Оберлин и Риверос оформиха крайния резултат. Гостите пък завършиха срещата в намален състав, след като в 62-ата минута Алмейда беше изгонен с директен червен картон.

Базел им 3 точки на 2-ото място, а Бенфика е 4-и с 0.


РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПОНСКА ЛИГА